Frågor och svar angående FlexLimit

Nedan hittar du svar till de vanligt förekommande frågorna som kommer upp i samband med vår tjänst.


Vad vill du veta?

---

FlexLimit är en långivare som erbjuder lån utan säkerhet. Företaget hör till koncernen C Finance AB. Andra varumärken som hör till koncernen är Meddelandelån Sverige och Luottoraha (Finland).

För att kunna låna hos oss måste du vara minst 20 år gammal och ha en regelbunden inkomst. Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder från tidigare till vårt bolag (du får inte ha öppna lån hos Meddelandelån). I tillägg till detta måste du vara folkbokförd i Sverige (du måste ha en hemadress i Sverige).

Vi erbjuder 4 olika kreditgränser: 5 000 kr, 10 000 kr, 15 000 kr och 20 000 kr. När din ansökan har blivit godkänd, kan du göra ett uttag på den summa som du önskar, t.ex. 500, 1 000 eller 2 500 kr, och upp till din kreditgräns maximala summa.

Storleken på kreditgränsen beror på vilken summa du ansöker samt på kreditbedömningen som vi gör på dig. Ifall du har allt i skick i din personliga ekonomi är sannolikheten större för att du skall kunna få en högre kreditgräns. Om du ansöker en kreditgräns på 15 000 kr kan det hända att vi istället beviljar en kreditgräns på 10 000 kr p.g.a. kreditbedömningen.

Allt du behöver göra är att göra en ansökan via vår webbsida. Efter att du har slutfört din ansökan kommer vi att kontrollera dina uppgifter. Ifall allt är i skick betalar vi pengarna på ditt konto utan dröjsmål.

Kostnaden för att låna pengar utgörs av räntan som tilläggs till lånet. Räntan, och därmed också kostnaden, för lånet bestäms på basis av hur stor summa du önskar låna och hur lång återbetalningstid du önskar för lånet. Se priser.

Kontrollera först att du har fyllt i alla dina uppgifter rätt. Ifall dina uppgifter är korrekta, men du blir ändå inte beviljad ett lån, är det sannolikt att du inte uppfyller våra lånevillkor. Ifall du har frågor kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

Nej, vi använder inte uppgifter från UC (Upplysningscentralen) då vi gör kreditprövningen. Vi har samarbete med SafeNode AB och all kreditupplysningsinformation fås från dem. Observera att vi gör en kreditupplysning på alla som ansöker om kredit hos oss.

Ja, du behöver göra ett uttag till ditt bankkonto direkt på minst 500 kr. Du kan använda FlexLimit som en buffert, dvs. du kan göra uttag till ditt bankkonto då du har behov av extra pengar.  Du kan göra uttag från 500kr upp till din maximala kreditgräns (5000, 10000, 15000 eller 20000kr).

Vi gör utbetalningar löpande under våra öppettider. Vi har direkt bankförbindelse till Nordea och Handelsbanken. Till övriga banker kan det ta 1–2 vardagar innan pengarna syns på ditt konto.

Ja, vi på FlexLimit erbjuder dig möjligheten till betalningsfria månader. Detta innebär dock att föregående kontoutdraget är betald och en avgift på 200 kr läggs på skulden varje gång du väljer detta alternativ. Du kan läsa mer om betalningsfria månader här.

Ja, vi har ingen bindningstid på våra lån. Slutbetalning kan ske när som helst utan extra kostnader. Ifall du har frågor kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

Ja, du kan få faktura via e-post. Logga in på FlexLimit och välj från inställningarna att du vill ta emot fakturor via e-post. Du kan också ange i ansökningsprocessen att du vill ta emot fakturor via e-post. Obs! Du måste bekräfta din e-postadress för att kunna ta emot fakturor via e-post.

Din inbetalning registreras normalt inom 2-3 bankdagar. Vi skickar dig ett SMS som bekräftelse då vi mottagit din inbetalning.