Skuldrådgivning: du kan få hjälp med dina skulder

Har du problem med att klara dig genom vardagen på grund av skulder och försenade betalningar? Visste du att skuldrådgivning är en kommunal service som din kommun är skyldig att erbjuda? Du ska alltså inte oroa dig, du kan få hjälp av din kommun!

Skuldradgivning FlexLimit

FlexLimit är en seriös långivare och vi bryr oss om våra kunder, därför vill vi försäkra oss om att du som vår kund vet att du har tillgång till skuldrådgivningstjänster ifall du har behov av dem. Läs vidare för att få veta mer om skuldrådgivning.

Vad gör en skuldrådgivare?

En skuldrådgivare arbetar för kommunen, varje större kommun har sin egen skuldrådgivare. Ifall din kommun inte har sin egen rådgivare kommer en skuldrådgivare från närmaste kommun hjälpa dig. Skuldrådgivarens främsta uppgift är att ge dig en överblick över din ekonomi samt att ge dig praktiska råd för hur du kan klara dig genom dina skulder. I praktiken innebär detta att skuldrådgivaren hjälper dig med att prioritera dina skulder samt att hjälpa dig planera hur du ska återbetala dina skulder. Skuldrådgivaren hjälper även till med skuldsanering och rådgivaren kan hjälpa dig med att förhandla med företaget som du är skyldig pengar.

Hur kan jag få skuldrådgivning?

Skuldrådgivning är menad för skuldsatta personer, dvs. personer som har det svårt att klara sig genom vardagen på grund av att de har stora skulder. Ifall du behöver skuldrådgivning lönar det sig att ta kontakt med närmaste rådgivaren i din kommun. Du kan lätt hitta den närmaste rådgivaren genom att göra en sökning på Konsumentverkets sidor. Det lönar sig att kontakta rådgivaren för att komma överens om ett möte, vissa rådgivare håller även allmänna tillfällen som man kan delta på.

Flexibel återbetalning hos FlexLimit

Det är viktigt för oss att kunna erbjuda flexibla återbetalningsmöjligheter till våra kunder. Därför har vi en månatlig minimidelbetalning på endast 10% (minst 500 kr) av den totala skulden. Du kan alltså själv bestämma ifall du under den ifrågavarande månaden vill betala tillbaka en större del av lånet eller endast minimibeloppet. Dessutom är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst ifall det är något som känns svårt eller oklart gällande återbetalningen.

Har ditt lån övergått till inkasso?

Kontakta Svea Inkasso för att reda ut din skuld. Hos Svea Inkasso kan du komma överens om en betalningsplan. Kontaktuppgifter: Svea Inkasso tel. 08-735 29 29 (öppettider vardagar 8-18) eller e-post inkasso@sveaekonomi.se.